Fitkidsprogramma

Fitkids is een fitness- en oefenprogramma opgezet door Stichting Fitkids voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De kinderen trainen en bewegen gedurende een half jaar tot een jaar onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut. Tijdens een Fitkids-behandeling wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband is er de mogelijkheid om in het traject allerlei soorten sport en spel toe te voegen.

Waarom Fitkids?

Met behulp van een Fitkids-traject worden kinderen op een dusdanige manier begeleidt dat ze ontdekken dat bewegen leuk en goed voor je is. Voor ieder kind worden er individuele doelen gesteld, waarbij er gewerkt wordt aan de verbetering van de fysieke en mentale conditie. Het uiteindelijke doel van dit traject zal zijn dat ze doorstromen naar een zelf uitgezochte sportclub.

Marit (11) wordt al sinds haar 1e jaar behandeld bij Fysio de Merk. Ze komt bij Judith maar ook wel eens bij Nynke. Marit komt met veel plezier al meer dan 10 jaar op de Merk.

Voor meer informatie over de Fitkids-stichting kunt u terecht op www.fitkids.nl. Voor een Fitkids traject kunnen kinderen uit Joure en omgeving terecht bij kinderfysiotherapeuten Judith en Nynke Z.