Fysiotherapie

Alle fysiotherapeuten bij Fysiotherapie de Merk zijn algemeen fysiotherapeut. Binnen de gezondheidszorg behandelt de fysiotherapeut klachten van het bewegingsapparaat. Wij geven u advies, begeleiding en behandeling bij stoornissen bij houding en/of bewegen. Dat kan veroorzaakt zijn door:

  • blessure van spieren, pezen, banden of gewrichten
  • functiestoornissen aan het zenuwstelsel
  • problemen met bloedvaten, hart of longen
  • verstoringen binnen het lymfestelsel of de huid

Wanneer kunt u bij een algemeen fysiotherapeut terecht?

De problemen die u ervaart aan het bewegingsapparaat kunnen ontstaan na een operatie of een ziekte, na het uitoefenen van werkzaamheden, als het gevolg van spanningen, na het sporten of door het verouderingsproces in ons lichaam. Dit uit zich dan in pijn en stijfheid, maar ook in krachtsverlies, benauwdheid, evenwichtsstoornissen of vermoeidheid. Met behulp van adviezen, oefeningen of hands-on technieken werken we aan het herstel of optimaliseren van de beperking zodat u weer zo optimaal mogelijk kunt functioneren.

Nadat in 2019 mijn beide knieen weer vervangen zijn, bleek er zoveel winst behaald te kunnen worden dmv een geweldige begeleiding en motivatie van fysio De Merk, waardoor ik nu, net als de meeste mensen naar het toilet kan met de deur dicht, op kan staan van een stoel zonder gebruik te maken van handen en leuningen, net als anderen "gewoon" de trap af kan lopen ipv altijd achteruit-lopend, en last but not least .... ik kan weer fietsen !!! (Karin de Boer)